Wednesday, February 16, 2011

Manchesteris tagasi

Lapimaalt saime tulema 8.jaanuar, taheti meid veel kauemaks jätta sinna, kuid otsustasime tagasi tulla, kuna sai seal piisavalt juba oldud ning palk jättis ka soovida. Inglismaal maandudes ootas meid ees juba +5c sooja, Lapimaal oli viimane päev -25c. Sel aastal polegi Inglismaal enam lund näinud, vahepeal on päeval juba +10c, nii et kevad on saabumas. Tööga on nii,et Marin töötab kesklinnas ühes väikeses fish baaris. Mina käisin paar päeva Marini endises, India restoranis(The Pearl) tööl,kuid hetkel on seal vaikne.
Uueks uudiseks on aga see, et saime mõlemad tööle sellisesse suurde ja kuulsasse firmasse nagu Manchester United. Hakkme märtist alates jalka mängudel baaris tööle, põhim. nagu Aussis olime hobuste võidajamistel. Seekord aga on töökohaks kurikuulus Manchester United jalgpalli staadion.



Meie maja(pool maja)





kevadine Manchester







Liverpool






Kirjutaks natuke Inglismaa pangandus süsteemidest. Kui Eestis on see igati normaalne,et saad interneti pangast kanda raha üle maailma, siis siin pole see võimalik, nimelt endale pangakontot tehes saime suure imestuse kui teller ütles et nüüdseks on nede interneti panga süsteem edasi jõudnud, nüüd saab online pangas kanda raha ka teistele inimestele(ta pidas silmas riigisiseselt)...misasja?? kuidas te siis siiamaani elasite. Ühesõnaga kui soovid raha kanda välismaale, siis tuleb siin pangas telleri juures aeg kinni panna ja kontorisse minna. ..väga haige. Lisaks pangas kui kontot teed siis öeldi, et tuleb teha endale ka kogumiskonto. Ok, vahet pole võib ju teha. Point on aga selles, et iga kuu teatud kuupäeval kannab pank sinu kontolt teatud summa(mille ise määrad) kogumiskontole. Kui sul aga mingil põhjusel pole raha tava kontol, siis pank teeb sulle trahvi...justnimelt nad teevad sulle trahvi, kuna sul enda kontol pole seda summat hetkel, et kanda Sinu enda kogumis kontole...kui haige võib veel üks süsteem olla(õnneks ennem panka minekut Jaak teavitas meid sellest)...ütlesin panga töötajale, et ma ei teagi kas ma tahan siin pangas ülse kontot avada enam, me pooldaks sellist süsteemi, et ma saan iga kell ise kanda kui ma tahan ja millal ma tahan. Ühesõnaga peale seda tuli välja, et on olemas ka selline varjant..lihtsalt konto avamisel nad sulle ei räägi sellest...sest mõnus on ju inimestele nende enda raha eest trahvi teha... Austraalias kirusime neid haigeid süsteeme, kuid tuleb välja, et siin ollakse ikka ajast kordi rohkem maas.

No comments:

Post a Comment